Тонка грань між захисником та вбивцею. Чи повинен громадський резонанс заважати правосуддю?

16.06.2022
Тонка грань між захисником та вбивцею. Чи повинен громадський резонанс заважати правосуддю?

В своєму блозі на Інтерфакс-Україна адвокат Юрій Радзієвський розповідає про деталі резонансної справи, де військова прокуратура буквально «шиє» справу волонтеру та добровольцю Віктору Ільченку. За безпідставним звинуваченням у вбивстві неповнолітнього він вже четвертий місяць тримається під вартою без права внесення застави.
Йдеться про трагедію, що сталася у перші тижні війни. Мешканка м. Радомишль прийняла за диверсантів двох підлітків, які грали «у війну», і викликала місцевих самооборонців, оскільки до цього у місті їх вже було виявлено близько десяти. В результаті одна дитина загинула, а інша отримала вогнепальне поранення.
Версія слідства не витримує критики: нібито підозрювані (Віктор Ільченко та Олександр Юрко) вирішили вбити неповнолітніх, бо ті не виконали команду «зупинитися». При цьому в матеріалах справи не надано належної оцінки обставинам, що подія сталася в умовах воєнного стану, що за кілька кілометрів перебували російські війська, що у місті Радомишль діяли ворожі ДРГ, постраждалі були одягнені у камуфляжну форму та мали при собі іграшкову зброю. Не згадується і про причину появи підозрюваних на місці події – а саме повідомлення про ворожу ДРГ.
Ільченко взагалі не стріляв у бік хлопців, а робив тільки попереджувальні постріли вгору. Це підтверджують проведені експертизи, які встановили, що неповнолітнього було вбито зі зброї Олександра Юрка, та не виявили куль зі зброї Ільченка в предметах на місці події (дерева, паркан).

Подробиці за посиланням:

https://ru.interfax.com.ua/news/blog/839224.html

Інші новини
Контакти
03038, м. Київ, вул. Ямська, 35/34, офіс 120
Пн-Пт: з 9-00 до 18-00, Сб, Нд: - за домовленістю